Bevezető

az üzleti döntésekhez nélkülözhetetlen gazdasági hír- és információszerzés, gazdasági és ipari kémkedés, competitive intelligence gazdasági és jogi szempontból vizsgálva

Támogatás

A blog kizárólagos támogatója az Ungarnconsulting

Amikor a túl sok információ jelenti a problémát...

2013.08.28. 08:35 competitive intelligence

Az üzleti életben sokszor merül fel az a probléma, hogy a döntéshez nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vagy minőségű információ. Néha azonban ennek pont az ellenkezője jelenti a problémát, azaz túl sok információ áll rendelkezésre és túl sok költségbe, időbe kerül az információ szűrése, azaz a lényeges információk kiválasztása.

Az információ túlcsordulása 2010-ben 1 mrd dollár veszteséget okozott az Egyesült Államok gazdaságának és minden évben kb. 28 billion munkaóráa megy kárba hasonló okok miatt.Jonathan B. Spiras, a Basex - a világ egyik legnagyobb információs tanácsadó cég -  alapítója és vezető elemzője készítette az alábbi rövid oktató filmet a problémáról. A rövid kis filmben többek között a BMW, Siemens, IBM vezetői mondják el gondolataikat a témával kapcsolatban.

Forrás: http://comintelli.blogspot.hu/2013/08/how-too-much-information-is-hazardous.html

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletihirszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr705462000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása