Bevezető

az üzleti döntésekhez nélkülözhetetlen gazdasági hír- és információszerzés, gazdasági és ipari kémkedés, competitive intelligence gazdasági és jogi szempontból vizsgálva

Támogatás

A blog kizárólagos támogatója az Ungarnconsulting

OTP-MKB információáramlás: üzleti információk átvizsgálás nélkül

2013.05.17. 12:59 competitive intelligence

Mint korábban említettük, a versenytársra vonatkozó információk megszerzésének egy lehetséges módszere a konkurencia - lehetőleg vezető beosztású - szakembereinek  átcsábítása. Bár a jogszabályok szerint a munkavállaló az új munkaadójának nem árulhat el érzékeny üzleti információkat korábbi munaadójával kapcsolatban, a nyilvánvaló piac- és versenytársismeret sokat nyom a latban a szakemberek versenytárs általi alkalmazása során.

otp-mkb.jpg

Az Origo mai cikkében a lehetséges OTP-MKB felvásárlásról említi a blog témája szempontjából releváns mondatokat :

Úgy tudjuk, nem klasszikus átvilágítás zajlik, de erre voltaképpen nincs is nagy szüksége az OTP-nek. Az utóbbi fél-egy évben több tíz munkatárs és középvezető került át az MKB-ból az OTP-be, de ami a legfontosabb: az OTP igazgatóságában egy éve ott ül Erdei Tamás, aki másfél évtizeden keresztül volt az MKB első embere. Csányi Sándor tehát akkor is mindent tudhat az MKB-ról, ha az emberei akár egy percre sem teszik be a lábukat az MKB Váci utcai székházába.

Amennyiben ez tényleg így van -és miért ne lenne így -, az OTP valóban egy igen hatékony módját választotta az információk megszerzésének, mégha Erdei Tamás és a többi MKB-s munkatárs leigazolásának nyilvánvalóan más egyéb fontos okai is voltak.

Forrás: Origo

Kép forrása: aprod.hu

Ezt olvasta? Ez is érdekes: Az üzleti információk megszerzésnek jogi szabályozása

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletihirszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr715304409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása