Bevezető

az üzleti döntésekhez nélkülözhetetlen gazdasági hír- és információszerzés, gazdasági és ipari kémkedés, competitive intelligence gazdasági és jogi szempontból vizsgálva

Támogatás

A blog kizárólagos támogatója az Ungarnconsulting

Pénteki könyvajánló: Üzleti hírszerzés avagy Az ügynöktartás ábécéje

2013.05.10. 11:35 competitive intelligence

Míg  az elmúlt hetek pénteki könyvbemutató során a német nyelvű szakirodalomból válogattunk, ezúttal a magyar nyelvű kínálatra koncentrálunk és mi mással kezdhetnénk a sort, mint Sasvári Rudolf Üzleti hírszerzés avagy Az ügynöktartás ábécéje című könyvével.


A szerző komoly rendvédelmi múlttal rendelkezik, diplomáját a Rendőrtiszti Főiskolán szerezte, nyomozóként dolgozott többek között a fővárosi II. kerületben, a BRFK Állambiztonsági Szolgálatának Gazdaságvédelmi Osztályán, majd a Nemzetbiztonsági Hivatalnál. Elméleti és szakmai tudását több külföldi tanfolyam és képzés keretében csiszolta tovább. Leszerelése után a magánszektorban helyezkedett el.

sasvari_uzleti_hirszerzes.jpg
Az Üzleti hírszerzés avagy Az ügynöktartás ábécéje a szerző második műve, a Klasszikus magánnyomozástan című könyve 2000-ben jelent meg.


Az Üzleti hírszerzés avagy Az ügynöktartás ábécéje a hazai tematikus irodalom egyik alapműve, amely bemutatja mindazokat a technikákat, amelyek az üzleti hírszerzés alapját képezik. A mű egyedülálló jellegzetessége, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonít a titkos informátoroknak, köznapi nevén ügynököknek. Részletesen taglalja az informátorokkal történő információszerzés gyakorlati kérdéseit, kezdve a kiválasztástól beszervezésen át a kapcsolat megszüntetéséig. Bemutatja továbbá a titkos operációk eszköztárát és a technikai hírszerzés jellegzetességeit. Az információszerzési módszerek mellett a könyv kitér a prevenció lehetőségeire is.
Az ügynöktartásnak mint üzleti hírszerzési eszköznek a definiálása kuriózummá teszi a művet nem csak az amúgy roppant szűkös hazai szakirodalmat tekintve, hanem – a szerző tapasztalatai szerint – a külföldi művek között is.

A mű mindenképpen kihagyhatatlan a téma iránt érdeklődöknek.


Technikai adatok: ISBN 963 711 826 8, Agave Kiadó, 2006, 136 old.

További érdekes bejegyzések a pénteki könyvajánló rovatból:

 

Competitive Intelligence und Wirtschaftsspionage (CI és gazdasági kémkedés)

Competitive Intelligence in der Praxis (Üzleti hírszerzés a gyakorlatban)

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletihirszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr15292671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása