Bevezető

az üzleti döntésekhez nélkülözhetetlen gazdasági hír- és információszerzés, gazdasági és ipari kémkedés, competitive intelligence gazdasági és jogi szempontból vizsgálva

Támogatás

A blog kizárólagos támogatója az Ungarnconsulting

A jogi szakértő véleménye a nagykanizsai GE-nél történt ipari kémkedéssel kapcsolatban

2013.10.18. 10:04 competitive intelligence

A szeptemberi nagykanizsai GE ipari kémkedési ügyről mi is beszámoltunk korábban, rövid emlékeztető az esetről:

A szűkszavű nyilatkozatok szerint "az eset a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyárában történt, ahol a meggyanúsított alkalmazott egy magyar közvetítőn keresztül kapott kelet-európai megbízásból töltött le információkat a számítógépes rendszerből."

Forrás: Origo

(A korábbi bejegyzésünket a GE-ügyről megtalálja itt)

Az üggyel kapcsolatban a Lánchíd Rádió készített riportot dr. Holló Dóra ügyvédnővel, a riporter Vass István Zoltán. A felvételt az mno.hu oldalról vettük át.

Az esettel kapcsolatban megemlítendő az a kutatás, amely szerint a hazai vállalatok vezetői nem tartanak (eléggé) a munkavállalók által elkövetett visszaélésektől. A teljes bejegyzést megtalálja itt.

Ezt olvasta? Ez is érdekes: Adatvesztés a hazai vállalatoknál

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletihirszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr475571797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása