Bevezető

az üzleti döntésekhez nélkülözhetetlen gazdasági hír- és információszerzés, gazdasági és ipari kémkedés, competitive intelligence gazdasági és jogi szempontból vizsgálva

Támogatás

A blog kizárólagos támogatója az Ungarnconsulting

Intro, avagy mi is ez az izé?

2009.11.10. 14:44 competitive intelligence

 

Mottó:  „Vereséget szenvedni megbocsátható, de ha meglepnek, az már nem.”  (Nagy Sándor)

Kedves Olvasó, köszöntelek a blogomon!

Hogy miről is lesz szó? Röviden: az üzleti hírszerzésről, annak felhasználási lehetőségeiről az üzleti/gazdasági életben. Ezen kívül igyekszem megvilágítani az üzleti hírszerzés és a gazdasági kémkedés közötti különbséget, elmesélni, hogy miért fontos, hogy ismerjük versenytársaink viselkedését, hogyan tudunk legális és etikus módon információkat szerezni a piaci szereplőkről, hogyan tudjuk előrejelezni a változásokat, egyszóval hogyan könnyítsük meg saját vállalatunk jövőjének stratégiai tervezését.

Menet közben aztán biztosan eszembe jut még sok minden, persze ha jelzitek, hogy milyen irányba kanyarodjon ez a blog, akkor akár még abba az irányba is kanyarodhat. Vagy nem :)

Kinek szól? Bárkinek, akit érdekel a téma, legyen üzleti hírszerzéssel foglalkozó (vagy foglalkozni kívánó) szakember, közgazdász, cégvezető vagy laikus érdeklődő.

Miről nincs szó? Nem kívánok viszont exakt dolgokat, világmegváltó tippeket közzétenni, hogyan lehet egy üzletet villámgyorsan felfuttatni. Nem kívánok senkit illegális vagy etikátlan cselekedetekre buzdítani; a bejegyzések egyik célja pontosan a legális és etikus praktikák bemutatása. 

Hangsúlyoznám, hogy ez a blog szubjektív jellegű, tehát azt és úgy írom le, ahogy én gondolom. Ez nem jelenti, hogy feltétlenül nekem van igazam, bárki véleményét meghallgatom, és természetesen nyitott vagyok szakmai vitákra.

Ha kérdésed vagy észrevételed van, kommentelj bátran vagy vedd fel a kapcsolatot egyéb módon.

Jó olvasást!

üdv: csfk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletihirszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr801515503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása